Op zoek naar zwarte kat ras?

zwarte kat ras
Bombay kattenras Wikipedia.
De Bombay is een kattenras met een glanzende zwarte vacht en grote, goudkleurige ogen. Omdat de Indiase zwarte luipaard net zo'n' zwart glanzende vacht had als deze kat, is de Bombay naar een Indiase stad genoemd. Het ontstond in de jaren vijftig van de vorige eeuw in de Verenigde Staten als kruisingprodukt. Men wilde een effen zwarte Burmees fokken en kruiste hiertoe een bruine Burmees met een zwarte Amerikaans korthaar. De hieruit komende kittens werden steeds teruggekruist met Burmezen zodat na enkele generaties een fenotype werd gerealiseerd dat op de zwarte vachtkleur na identiek was aan een Burmees qua uiterlijk en karakter. In 1976 volgde erkenning door Amerikaanse overkoepelende organisaties als separaat ras.
Dit zijn de 9 duurste kattenrassen.
Het ras is ontstaan door een experiment met een Oosterse korthaar en een Dox Sphynx. De Peterbald staat bekend om zijn intelligentie en de prijs kan oplopen tot 3500. De Bengaalse kat Dit zijn de 9 duurste kattenrassen. 7 van 9.
De 10 meest agressieve kattenrassen ter wereld.
Ze zijn heel speels maar wanneer men een speeltje van hen afpakt, zal dit vooral verdergaan in grommen, bijten en krabben. Op nummer 3 staat deze zwarte bombay kat. Ze zijn over het algemeen heel erg rusting en houden van rust. Daardoor is het dus ook dat ze heel erg agressief kunnen reageren wanneer er veel lawaai in huis is of wanneer er plotseling een hard geluid ontstaat. De bombay zoekt aandacht van hun eigenaars en wordt niet graag alleen gelaten. Daarom is het kattenras ten sterkste afgeraden voor mensen met weinig tijd. De bengaalse tijgerkat is een kruising tussen een wilde Aziatische kat en een huiskat. Hierdoor komt het meestal dan ook dat er nog steeds de wilde roots terug te vinden is bij het ras en daardoor zijn ze over het algmeen vrij agressief.
Kattenrassen.com.
De Bombay is een kat met een glanzende zwarte vacht en grote, goudkleurige ogen. De Bombay is vernoemd naar de Indiase Stad Bombay vanwege zijn zwarte glanzende vacht die hem doet lijken op het Indiase zwarte luipaard. Het ras is ontstaan in de jaren vijftig van de vorige eeuw in de Verenigde Staten als kruisingprodukt.
Weetjes over zwarte katten Dier en Natuur: Huisdieren.
Dat zijn katten met witte ondervacht, dus een zwarte kat met witte ondervacht bestaat ook. Bij bepaalde rassen wordt zwart ook anders genoemd. De Bombay is trouwens een ras dat enkel in zwart gekweekt wordt. Als zwarte katten veel buiten komen en blootgesteld worden aan zonlicht, kan hun vacht roodbruin verkleuren.
Kattenrassen.com.
Per ras vind u zoveel mogelijk informatie, foto's' en fokkers. Mocht u nog toevoegingen hebben foto's, links naar fokkers of uitgebreidere informatie dan horen we dat graag van u! U kunt ons een email sturen op info @ kattenrassen.com zonder de spaties. De rassen van de kat kunnen ingedeeld worden in drie categorieen: kortharige katten, half-langharige katten en langharige katten.
Bombay De Kattensite.
Zo werd de zwarte minipanter geboren waarvan de naam verwijst naar de zwarte luipaard uit India. Het ras werd in 1976 erkend door de C.F.A. en in 1979 door de T.I.C.A. Opium was het eerste vrouwelijke exemplaar dat in 1989 in Frankrijk werd geïmporteerd. De Bombay, die in de Verenigde Staten een groot succes is, is in Europa nauwelijks bekend. Zwaar gebouwd, goed spierstelsel. Gewicht: 25, tot 5 kg. Een zelfverzekerde, actieve, speelse kat.
Kattenrassen Royal Canin.
Welk kattenvoer heb ik nodig? De hoeveelheid en het soort kattenvoer is onder andere afhankelijk van het ras en de levensfase. Een gecastreerde kat bijvoorbeeld speciaal voer nodig. Er is apart voer voor kittens, volwassen katten, senioren en katten die te dik zijn.

Contacteer ons